Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Δασκάλου, Γεώργιος Χ.
Daskalou, Georgios Ch.
Συγγραφέας (Author)

Ο Γεώργιος Χρ. Δασκάλου εγεννήθη το Ι945 στα Σερβιανά Ιωαννίνων. Οι γονείς του, Χρήστος και Αικατερίνη Δασκάλου, ήταν μικροί γεωργοκτηνοτρόφοι, βιοπαλαιστές, πολύτεκνοι. Ο Γ. Δασκάλου μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον, που καλλιεργούσε τις έννοιες του καθήκοντος και της αλληλεγγύης. Εφοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού του και στο εξατάξιο γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατέχει επίσης τα πτυχία Licence και Maitrise Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου ΙΙ του Μπορντώ Γαλλίας, το μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Ι του Μπορντώ, και το διδακτορικό δίπλωμα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ι (νυν IV) του Μπορντώ.

Κατά τα έτη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών έτυχεν υποτροφιών του ΙΚΥ και του προγράμματος τεχνικής βοηθείας του Υπουργείου Συντονισμού. Κατά τις διακοπές των φοιτητικών ετών ειργάζετο στα προγράμματα προστασίας του ελαιοκάρπου νομαρχιακών Διευθύνσεων Γεωργίας. Από τον Νοέμβριον 1971 στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, όπου απέκτησε την πρώτην συστηματικήν εμπειρίαν για τους γεωργικούς συνεταιρισμούς, συμμετέχων σε επιφορτισμένη με το θέμα ερευνητικήν ομάδα. Συνέχισε την έρευναν σε βάθος επί των γεωργικών συνεταιρισμών κατά τις τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές του στην Γαλλίαν και επέλεξε τον κλάδον τους για την επαγγελματικήν σταδιοδρομίαν μετά την επάνοδόν του στην Ελλάδα. Ως γεωργοοικονομικός σύμβουλος προσέφερε τις υπηρεσίες του επί 18μηνο στην ΠΑΣΕΓΕΣ και εν συνεχεία, επί 15 έτη περίπου, στην ΚΥΔΕΠ (από 23.9.1977 μέχρι 5.6.1992).

Ως έκτακτος καθηγητής στο KATEΕ-TEΙ Αθηνών (1977-1984, 1992-93) και στο ΤΕΙ Πειραιώς (1987-1993) εδίδαξε Κοινωνιολογίαν, Δημόσιες Σχέσεις, Στατιστικήν Επιχειρήσεων, Οικονομικά Μαθηματικά και Συνεταιριστικήν Οικονομίαν, ενώ τον Απρίλιον 1993 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Οικονομίαν και Διοίκηση Επιχειρήσεων του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Πειραιώς, όπου εξακολουθεί εργαζόμενος. Διδάσκει Διεθνές Εμπόριον, Συνεταιριστικήν Οικονομίαν και Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων, ενώ, στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος Jean Monnet, ίδρυσε το μάθημα της Ευρωπαϊκής Ολοκληρώσεως, διδάσκων αυτό επί 7 έτη.

Κατά τα έτη της απασχολήσεώς του στους συνεταιρισμούς παρηκολούθησε δύο σεμινάρια εξειδικεύσεώς του στην Γαλλίαν, το πρώτο εβδομαδιαίο, στο Αγρονομικό Ινστιτούτο Παρισίων-Γκρινιόν (1980) στο θέμα: "Έρευνα ή Πειραματισμός-Αντίστοιχη αξία τους στην μελέτην των γεωργικών προβλημάτων" και το δεύτερο, από 9.3 μέχρι 10.4.1981, στο Παρίσι, με οργανωτήν την ACTIM στο θέμα της "Επεξεργασίας και συντηρήσεως των σιτηρών".

Εκτός των ποικίλων δραστηριοτητων του, κατά την πολυετή προσφοράν υπηρεσιών στην ΚΥΔΕΠ διετέλεσεν συντονιστής προγραμμάτων Γεωργικής Ερεύνης της ΕΟΚ για την Μεσογειακήν Γεωργίαν (1984-πρόγραμμα AGRIMED), αναπληρωτής εθνικός αντιπρόσωπος στο ΔΣ Του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Γεωπονικών Μεσογειακών Σπουδών (CIHEAM, Παρίσι, 1983-85) και μέλος της επιτροπής συντάξεως του προγράμματος σπουδών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών Χανίων Κρήτης (ΜΑΙΧ).

Ως επισκέπτης καθηγητής εδίδαξε Συνεταιριστικήν Οικονομίαν στο μεταπτυχιακό δίπλωμα DESS Κοινωνικής Οικονομίας του ινστιτούτου Charles Gide του Πανεπιστημίου Le Mans Γαλλίας επί μίαν περίπου δεκαετίαν και ένα ετήσιο μάθημα "Γεωργική και Διατροφική Πολιτική" στο Πανεπιστήμιον της πόλεως Angers Γαλλίας. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιον Le Mans εγίνετο με την προοπτικήν διοργανώσεως αντιστοίχου μεταπτυχιακού ετησίου προγράμματος σπουδών με τον τίτλον "Μάνατζμεντ Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας: Συνεργατισμός - Αλληλασφάλειες - Σύλλογοι", στο ΤΕΙ Πειραιώς. Η σχετική πρόταση υπεβλήθη στο Υπουργείον Παιδείας μέσω ΤΕΙ Πειραιώς.
Συνεργάστηκε με...
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα