Οι κοινωνικοπολιτισμικές και επιστημονικές εξελίξεις, που σημειώθηκαν κατά τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες, συντέλεσαν μετασχηματιστικά στη θεματική αναπλαισίωση του επιστημονικού κλάδου της Οικιακής Οικονομίας. Για τη μετουσίωση της επιστήμης της Σύγχρονης Οικιακής Οικονομίας σε διδακτικό αντικείμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθοριστικό ρόλο φαίνεται να παίζουν κατά τα τελευταία χρόνια οι ραγδαία εξελισσόμενοι κλάδοι της Επιστήμης της Αγωγής και, ειδικότερα, η Διδακτική, η οποία προσανατολίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστημονική καταγραφή και ερμηνεία των σύνθετων φαινομένων αγωγής, τα οποία λαμβάνουν χώρα μέσα στο περιβάλλον της σχολικής τάξης.
Σε επίπεδο επιστημονικής στόχευσης, το παρόν επιχειρεί τον προσανατολισμό της διδακτικο-μαθησιακής διαδικασίας σε σύγχρονες παιδαγωγικές κατευθύνσεις και, συνεπώς, αποβλέπει στην ενίσχυση του παιδαγωγικού υποβάθρου του καθηγητή της Οικιακής Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε επίπεδο δομικής ανάλυσης, το θεματικό υλικό του παρόντος διαρθρώνεται και αναπτύσσεται σε έξι ενότητες που αναφέρονται στη διδασκαλία και τη μάθηση στην Οικιακή Οικονομία, στις αρχές διδασκαλίας του μαθήματος, στους σκοπούς και τους στόχους της διδασκαλίας, στη διδακτική μεθοδολογία, στην αξιολόγηση και,τέλος, στο διδακτικό υλικό του αντικειμένου της Σύγχρονης Οικιακής Οικονομίας.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.