Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Έρευνες για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο
Μια ανθρωπολογική προσέγγιση
Βιβλίο Τουρισμός >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Γαλανή - Μουτάφη, Βασιλική (Galani - Moutafi, Vasiliki)
Εκδότης: Προπομπός
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-7860-24-8 Προπομπός 2002
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 316
Το τουριστικό φαινόμενο στην Ελλάδα και την Κύπρο έχει αποτελέσει αντικείμενο εμπειρικών ερευνών και στατιστικών αναλύσεων που συγκαταλέγονται σε διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους. Ωστόσο, για τους ενδιαφερόμενους για τα πεπραγμένα της έρευνας, η αγγλική και η ελληνική βιβλιογραφία του τουρισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο παραμένει σε σημαντικό βαθμό μη-διαθέσιμη, κυρίως λόγω της μη-συστηματοποιημένης επεξεργασίας της.
Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η παρούσα μελέτη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας καταγράφει τη σχετική βιβλιογραφία. Πρόκειται για σχολιασμένη βιβλιογραφία αποτελούμενη από δημοσιευμένες εργασίες ελλήνων και ξένων επιστημόνων οι οποίες καλύπτουν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και συνοψίζονται κατά θεματικές ενότητες. Η κατηγοριοποίηση των εργασιών, με βάση τις θεματικές ενότητες, καταδεικνύει τους τομείς της έρευνας, σε συνδυασμό με τα βασικά θέματα που εξετάζονται και τις προβληματικές που διατυπώνονται σχετικά με τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το βιβλίο καλύπτει ένα πρόσθετο σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία του τουρισμού, κάνοντας γνωστή την ανθρωπολογική προσέγγιση, η οποία παραπέμπει σε μια διαφορετική μεθοδολογική και αναλυτική αντιμετώπιση των ζητημάτων της τουριστικής έρευνας. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ανθρωπολογικής προσέγγισης του συγκεκριμένου αντικειμένου, καταδεικνύεται (μέσα από τα παραδείγματα ενθογραφικός μελετών που χρησιμοποιούνται) η σημαντική συμβολή της διαπολιτισμικής σύγκρισης στην κατανοήση του τουρισμού.
Ως κοινωνική ανθρωπολόγος η συγγραφέας στοιχειοθετεί τις εκτιμήσεις της αναφορικά με την πορεία της τουριστικής έρευνας από πλευράς ερμηνευτικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων, διατυπώνοντας, ταυτόχρονα, και τις προτάσεις της για μελλοντικές κατευθύνσεις της έρευνας.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα