Μέρα με τη μέρα, η διεθνής βιβλιογραφία σχετικά με το Σώμα -τα τραύματα και τις εμμονές του- τείνει να γίνει τεράστια. Η διαστροφή, οι σκηνές σκληρού σεξ ή γύμνιας, η ωμή βία, η κουλτούρα του θανάτου, η κρίση στο θέμα της ταυτότητας των φύλων, το αντιαισθητικό και η αρρώστια... συνεχίζουν να απασχολούν τους κριτικούς τέχνης, τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς και το κοινό τους. Όμως, στην ελληνική κοινωνία τις δεκαετίες του \'80 και του \'90, η εικαστική πραγματικότητα άργησε να αντιληφθεί αυτή την τάση. Με την είσοδο της νέας χιλιετίας, κάποια σκιρτήματα μιας τέτοιας κατεύθυνσης στον τομέα της τέχνης και της κοινωνικής αντίληψης μοιάζουν να θίγουν επιτέλους το θέμα του μη ιδανικού σώματος και των προεκτάσεών του.
Day by day the international bibliography concerning the Body -it\'s traumas and its obsessions- grows larger. Depravity, graphic sex or nudity, raw violence, the cult of death, the crisis in gender, deformity, raw and illness continue to concern critics, artists, writers and their audiences. In the Greek community during the eighties and the nineties, the art world had been slow in acknowledging this trend. As we enter the millennium, a movement in Greek art and public awareness seems to finally be addressing in non-idealized body and its ramifications.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.