Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Η Ελλάδα που δεν περιµένει
Ρήξεις και προτεραιότητες για µια αυτοδύναµη, παραγωγική και δίκαιη Ελλάδα
Βιβλίο Πολιτική - Ελλάς >> Κυκλοφορεί

: Βασίλης Ν. Κολλάρος ()
Επιμελητής: Κατσέλη, Λούκα Τ. (Katseli, Louka T.)
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-246-157-0 Εκδόσεις 24 γράμματα 2026
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
17 - 366
Το βιβλίο συγκεντρώνει τις βασικές διαπιστώσεις, τις προτεραιότητες και τις προτάσεις πολιτικής που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της Διημερίδας «Παραγωγική Ελλάδα 2030+», με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, στελεχών της αγοράς και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.
Οι παρεμβάσεις αφορούν:

Την κατάρτιση Εθνικών και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ασφάλειας και παραγωγικής, κοινωνικής και θεσμικής ανασυγκρότησης, υπό την επίβλεψη ενός δημόσιου και ανεξάρτητου Κέντρου Ασφάλειας και Εθνικής Στρατηγικής.
Τη θεσμική θωράκιση του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών.
Την αποτελεσματική αποκέντρωση με ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη θέσπιση ενός σύγχρονου συστήματος αποκεντρωμένης αναπτυξιακής διοίκησης.
Την ανάδειξη της εργασίας, τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στο επίκεντρο του παραγωγικού μετασχηματισμού και των δημογραφικών εξελίξεων.
Τη βιώσιμη ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα μέσω στοχευμένων πολιτικών, αλυσίδων αξίας και δημιουργίας Εταιρειών Συλλογικής Διαχείρισης.
Την προαγωγή της ψηφιακής αυτονομίας με συνεταιριστικές πλατφόρμες για μια δίκαιη και βιώσιμη ψηφιακή μετάβαση.
Την ομαλή και δίκαιη ενεργειακή μετάβαση μέσω ενίσχυσης των ενεργειακών κοινοτήτων.
Την προαγωγή μιας νέας αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού τομέα με ενίσχυση των θεσμών εποπτείας και του αναπτυξιακού ρόλου του και δίκαιη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.
Την ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας.
Τη διασφάλιση Δημόσιων και Κοινών Αγαθών και Υπηρεσιών για ένα βιώσιμο, παραγωγικό και κοινωνικό μετασχηματισμό.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα