Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Η υπεσχημένη μεταπολίτευση
Εμπειρία και θεωρία
Βιβλίο Κοινωνιολογία >> Κοινωνικές επιστήμες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Βέλτσος, Γιώργος (Veltsos, Giorgos)
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-348-398-4 Πλέθρον 2024
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21Χ14 - 348
Με τον κλητικό τύπο της μετοχής «υπεσχημένη», προσδιορίζεται εδώ η Μεταπολίτευση ώστε να τονιστεί αυτό που μας αναλογεί: ότι αυτό που μας έχουν υποσχεθεί (το υπεσχημένο) δεν έχει συμβεί ακόμη. Και ο χρονότοπος 1974-2024 στον οποίο καταγράφονται όλα τα μείζονα συμβάντα των πενήντα ετών, ενώ ορίζεται χρονικά, παραμένει μετέωρος πολιτικά. Όχι γιατί η Δημοκρατία δεν έχει «αποκατασταθεί», αλλά διότι δεν έχει «διευρυνθεί» προς ό,τι η Δημοκρατία εκ φύσεως και κατ\' όνομα ευαγγελίζεται: το κράτος του Δήμου, απροϋπόθετα, χωρίς κανονιστικούς περιορισμούς άλλους απ\' όσους την προάγουν ως σκοπό της ζωής και όχι ως εξουσιαστικό μόρφωμα.
Με τα κείμενα που αναδημοσιεύονται εδώ για να καταπραΰνω εκτός από το άλγος του αρχείου και τις συγγραφικές post mortem φιλοδοξίες μου («πολύ χαρτί και μελάνι για το τίποτα» σημειώνει ο Ντεριντά) σχεδιάζω την αυτοβιογραφία μου ενεργώντας παραδόξως ενάντια στον εαυτό μου, εφόσον αναγνωρίζω την αρχή της αρχειοθέτησης: «Δεν ζούμε με τον ίδιο τρόπο αυτό που δεν αρχειοθετείται πια με τον ίδιο τρόπο», γεγονός που εμφανίζει καθαρά ήδη από την πρώτη γραφή, την ενόρμηση θανάτου πίσω από τη γραφή. Αλλά, πώς διασώζεται ο ενθουσιασμός της πρώτης αρχειοθέτησης παρά με αυτή την αλγεινή συνθήκη (άλγος του αρχείου) επανέκδοσης κειμένων από το Βήμα μέσα στην πολυσυζητημένη κίνηση της πανθομολογούμενης χωλότητας του διαβόλου; «Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εστιάζω απλώς στην ιστορική σημασία της.
Γράφω περισσότερο από 40 χρόνια στις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα. Φρονηματίζομαι. Σωφρονίζω. Φρονώ πολλά. Κρύβω τα περισσότερα. Κυριολεκτώ και μεταφέρω στην εφημερίδα την αντοχή μου.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα