Πώς σχεδιάζουμε ψηφιακά διαμεσολαβημένα προγράμματα σπουδών, για ανθρώπους που βρίσκονται υπό μετακίνηση και αναγκαστική παραμονή σε κέντρα φιλοξενίας;
Ποιες πολιτισμικές πρακτικές, εκπαιδευτικά εργαλεία και υποστηρικτικές τεχνικές είναι κατάλληλα για την εξ αποστάσεως μάθηση ενηλίκων προσφύγων; Πώς εφαρμόζουμε διαδικασίες πολιτισμικής προσαρμογής σε ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό υλικό;
Το βιβλίο συζητά τις επιστημολογικές, παιδαγωγικές, τεχνολογικές και κοινωνικές παραμέτρους, που εμπλέκονται στην ανάπτυξη ενός πρωτότυπου μοντέλου αξιόπιστης προσαρμογής εκπαιδευτικού περιεχομένου, για τις ανάγκες ενηλίκων προσφύγων. Επιχειρεί να συγκεράσει την κοινωνική ανθρωπολογία και την εξ αποστάσεως μάθηση, δύο τομείς που δεν έχουν συνηθίσει να συνομιλούν επιστημονικά, ωστόσο παρουσιάζουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες, κοινές περιοχές στοχασμού και εφαρμογής.
Το μοντέλο CAROL (Cultural Adaptation for Refugee Online Learning), που προτείνει η ανά χείρας μελέτη, προέκυψε από πρωτογενή εμπειρική έρευνα, αποτελεί απόρροια της ιστορικής στιγμής στην οποία εγγράφεται, και προσφέρει μια ευρεία επισκόπηση των πρόσφατων βιβλιογραφικών και εφαρμοσμένων προσεγγίσεων σε ένα ελάχιστα μελετημένο ζήτημα αιχμής: την εκπαιδευτική κάλυψη των ενηλίκων προσφύγων στη σύγχρονη Ευρώπη, μέσω της αξιοποίησης του ταχύτατα αναπτυσσόμενου πεδίου της εξ αποστάσεως ψηφιακής μάθησης.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.