Το βιβλίο αυτό έρχεται να συζητήσει νέες θεωρίες, μοντέλα, έννοιες και ερωτήματα που νοηματοδοτούν τη διαπολιτισμική επικοινωνία μέσα σε καθημερινές διαπολιτισμικές συναντήσεις. Η διαπολιτισμική επικοινωνία ως έννοια είναι χρήσιμη για την κατανόηση και την αποτελεσματική διαχείριση της πολιτισμικής διαφορετικότητας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Οι συναλλαγές και η επικοινωνία με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών (επανα)νοηματοδοτούνται στον χώρο και τον χρόνο και εντατικοποιούνται μέσα από τις τεχνολογίες επικοινωνίας, τα συστήματα μεταφοράς, την παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή μετανάστευση/κινητικότητα. Σε αυτό το πολυσχιδές πλαίσιο επικοινωνίας και παγκοσμιοποιημένης κοινωνικότητας, ο πολιτισμός μας καθορίζει τη συμπεριφορά μας. Νέες προκλήσεις εμφανίζονται και απαιτούν ικανότητες διαπολιτισμικής επικοινωνίας για να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά σε ένα διασυνδεδεμένο πλαίσιο, καθώς ο τρόπος που πράττουμε μπορεί να μην είναι ούτε ο μόνος ούτε και ο πιο σωστός.
Στο βιβλίο προτείνονται ερωτήματα προς συζήτηση, πολιτισμικά παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης και βιβλιογραφία που προάγουν την ενεργή και αυτοκαθοδηγούμενη μάθηση, την αναστοχαστικότητα, την κατανόηση πολλαπλών οπτικών, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την κριτική σκέψη. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες στον σύγχρονο εκπαιδευτικό προκειμένου να προετοιμάσει τον πολίτη του κόσμου για μια κοινωνία συμπερίληψης.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.