Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρωτότυπη έρευνα στην οποία συνομιλούν η κοινωνιολογία της γενετικής, η κριτική εγκληματολογία και η κοινωνιολογία του θανάτου. Εγκαινιάζει δε έναν διεπιστημονικό διάλογο σχετικά με τη γενετική ως σύστημα γνώσης - εξουσίας στην περίπτωση όπου κοινωνικά αποκλίνουσες συμπεριφορές κατασκευάζονται ως γενετική πραγματικότητα στα εργαστήρια γενετικής και τις αίθουσες των δικαστηρίων. Ποια αλήθεια αφηγείται το γονίδιο όταν καλείται να καταθέσει μαρτυρία για τον θύτη, το θύμα, ζωντανούς ή νεκρούς ανθρώπους που τους αποδίδονται σεξουαλικά ή κοινωνικά παρεκκλίνουσες συμπεριφορές; Πώς συμβαίνουν οι μεταβάσεις από το σύστημα επιτήρησης των κοινωνικών υποκειμένων στην επιτήρηση των γονιδίων; Πώς από τα παρεκκλίνοντα άτομα κατασκευάζονται παρεκκλίνοντα γονίδια, και τελικά τα "υποψήφια εγκληματικά γονίδια"; Εκτός από την άρτια εμπεριστατωμένη θεωρητική κατάρτιση, ένα ιδιαίτερο επίτευγμα του βιβλίου έγκειται στην εμπειρική έρευνα που έχει διεξάγει ο συγγραφέας. Μέσω μιας γλαφυρής κοινωνιολογικής αφήγησης, οι σελίδες του βιβλίου ξεναγούν στα εργαστήρια γενετικής και τις αίθουσες των δικαστηρίων της Ελλάδας, εκεί όπου οι γενετιστές παράγουν επιστημονική γνώση και καλούνται να την διαθέσουν ως εμπειρογνώμονες.
Σεβαστή Τρουμπέτα, Kαθηγήτρια στην έδρα "Childhood and Difference (Diversity Studies)", University of Applied Sciences, Magdeburg-Stendal.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.