Ο τόμος περιλαμβάνει δοκίμια ορισμένων από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς στοχαστές του 20ού αιώνα, στα οποία αποτυπώνονται βασικοί άξονες της σύγχρονης ηθικοπολιτικής συζήτησης. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται κεντρικές θέσεις της φιλελεύθερης εξισωτικής θεώρησης και της κριτικής που τής ασκείται από διαφορετικά ρεύματα σκέψης, όπως ο ελευθερισμός, ο σοσιαλισμός, ο πολιτικός ρεπουμπλικανισμός και ο νεοαριστοτελισμός.
Οι συγγραφείς αναμετρώνται με το πρόβλημα της ηθικής δικαιολόγησης, στο εγχείρημά τους να σκιαγραφήσουν τη φύση της καλής κοινωνίας. Στο υπόβαθρο λανθάνει ένας ευρύτερος προβληματισμός για τις φιλοσοφικές προϋποθέσεις της νεωτερικότητας, για την ιστορία και τις προοπτικές των νεωτερικών κοινωνιών σήμερα.
Ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει στα έργα του τόμου τον τρόπο που αλληλοδιαπλέκονται η ελευθερία και η ισότητα, το δίκαιο και το αγαθό, τα δικαιώματα και οι αρετές, οι αξίες του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου. Παράλληλα, μπορεί να αναγνωρίσει την ανάγκη στοχασμού γύρω από τις συγκροτητικές αξίες της νεωτερικότητας, τη μορφή υποκειμένου που προϋποθέτει και την πολιτική κοινωνία στην οποία αυτή οδηγεί.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.