Μία μικρή ανθολογία από το χρονικό του Ισπανού Πρίγκιπα και γενναίου Ιππότη του Φλεγόμενου Ξίφους, Αμαδίς της Ελλάδας, μυθικού Αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως και Βασιλιά της Ρόδου, το οποίο πραγματεύεται τα μεγάλα του κατορθώματα με τα όπλα και τους υψηλούς και παράξενους έρωτές του.
Ο Αμαδίς της Ελλάδας ήταν -σύμφωνα με το θρύλο- γιος του Λισουάρτη της Ελλάδας και της πριγκίπισσας Ονολόρια της Τραπεζούντας.Οι περιπέτειες σε τόπους της φαντασίας, ο "καλός θάνατος" -ως αποτέλεσμα πολεμικών άθλων- και οι ευγενείς έρωτες των περιπλανώμενων ιπποτών σε απόμακρες εποχές αποτέλεσαν το λογοτεχνικό φαινόμενο της Ισπανίας του 16ου αι., η οποία ζούσε -τότε- με μαγικές προκαταλήψεις.
"Λογοτεχνικά χαρακτηριστικά της μεσαιωνικής Ευρώπης, και αναγεννησιακά ιδεώδη, το 8ο βιβλίο του συγγραφέα & καθηγητή ισπανικής & πορτογαλικής γλώσσας & πολιτισμού Ηλία Ταμπουράκη, σε μία ακόμη καλοδουλεμένη μετάφρασή του -κατόπιν παλαιογραφικής μεταγραφής του ιδίου από τις γνήσιες περγαμηνές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας- από τον 16ο αι., μας ταξιδεύει με γλώσσα επικολυρική σε χώρες και σε χρόνους του ρομαντικού μύθου, της γενναιότητας και της μαγείας."
Ιωάννης Μαρωνίτης Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της Unesco (WFUCA) για την Ευρώπη & τη Β. Αμερική.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.