Το 1786 έκανε την εμφάνισή του στην Αμερική ένα αμφιλεγόμενο Σύνταγμα, συντάκτης του οποίου εμφανιζόταν ο Φρειδερίκος ο Μέγας, ο οποίος τότε εθεωρείτο από πολλούς, ένα είδος αρχηγού του τεκτονισμού. Με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος αυτού, οι βαθμοί του δόγματος από 25, αυξήθηκαν στους 33 και η Ανωτάτη Διοίκηση του τάγματος ανετέθη σε "Ύπατο Συμβούλιο", συγκροτούμενο από εννέα «Ύπατους Μεγάλους Γενικούς Επιθεωρητές» που έφεραν απαραίτητα τον 33ο βαθμό. Το πρώτο Ύπατο Συμβούλιο του 33ουβαθμού για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που ήταν και το πρώτο Ύπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου σε όλο τον κόσμο, ιδρύθηκε στο Charleston της Νότιας Καρολίνας την 31η Μαϊου του 1801, υπό την επωνυμία "Mother Supreme Council". To 1860, η έδρα του Υπάτου Συμβουλίου μεταφέρθηκε στην Ουάσιγκτον. Δώδεκα χρόνια αργότερα, στις 5 Αυγούστου του 1813, ο Emanuel De La Motta, 33ος από τη Savannah της Georgia, Μεγάλος Γενικός Θησαυροφύλακας του Υπάτου Συμβουλίου στο Charleston, οργάνωσε στην πόλη της Νέας Υόρκης το Ύπατο Συμβούλιο του 33ουβαθμού για τη Βόρεια Περιφέρεια και Δικαιοδοσία των ΗΠΑ. Έκτοτε, το Αρχαίο Αποδεδεγμένο Σκωτικό Δόγμα (Α.Α.Σ.Δ.) εξαπλώθηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου και θεωρείται, μαζί με το Δόγμα της Βασιλικής Αψίδας, ως ένα από τα παγκόσμια κυρίαρχα δόγματα. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε το 1872.
Στον 1ο τόμο του βιβλίου "Το αρχαίο και αποδεδεγμένο σκωτικό δόγμα", εξετάζεται ο Ερυθρός Τεκτονισμός, που περιλαμβάνει 15 βαθμούς (4ομέχρι 18ο) και είναι:
4ος Μυστικός Διδάσκαλος, 5ος Τέλειος Διδάσκαλος, 6ος Γραμματεύς εξ Απορρήτων, 7ος Έφορος και Δικαστής, 8ος Επόπτης των Οικοδομών, 9ος Διδάσκαλος Εκλεκτός των Εννέα, 10ος Έξοχος Διδάσκαλος των 15, 11ος Υπέρτατος Εκλεκτός των 12, 12ος Μέγας Διδάσκαλος Αρχιτέκτων, 13ος Ιππότης της Βασιλικής Αψίδας, 14ος Υπέρτατος Τέκτων,15οςΙππότης της Ανατολής ή του Ξίφους, 16ος Πρίγκηψ της Ιερουσαλήμ,17ος Ιππότης της Ανατολής και της Δύσης και 18ος Πρίγκηψ Ροδόσταυρος ή Ιππότης του Αετού και του Πελεκάνου.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.