Η Αλβανική μετανάστευση προς την Ελλάδα διανύει πλέον την τρίτη δεκαετία. Μια ολόκληρη γενιά Αλβανών μεταναστών γεννήθηκε ή/και μεγάλωσε στην Ελλάδα.
Με αυτή τη δεύτερη γενιά, ανάμεσα σε άλλα ζητήματα της Αλβανικής μετανάστευσης, ασχολείται το βιβλίο αυτό ξεδιπλώνοντας όψεις της μεταναστευτικής εμπειρίας μέσα από εθνογραφική έρευνα επί σειρά ετών. Τα εθνογραφικά/εμπειρικά δεδομένα αντλούνται από αφηγήσεις Αλβανών μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, συνεντεύξεις, συλλογή ποιοτικών αλλά και ποσοτικών δεδομένων, πολυετή εθνογραφική έρευνα πεδίου αλλά και ερευνητικών/εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήσαμε με φοιτήτριες/τές τόσο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Φλώρινας όσο και στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τα τελευταία επτά χρόνια.
Η θεωρητική προσέγγιση είναι διεπιστημονική, αντλώντας από την κοινωνική ανθρωπολογία, την κοινωνική γεωγραφία, την κοινωνιογλωσσολογία και τις μεταναστευτικές σπουδές.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.