Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Ελληνική κρίση
Η περιπέτεια του χρέους
Βιβλίο Οικονομία - Ελλάς >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Χιόνης, Διονύσιος Π. (Chionis, Dionysios P.)
Εκδότης: Παπασωτηρίου
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-491-094-6 Παπασωτηρίου 2014
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
- - 170
Το πρόβλημα με την οικονομική επιστήμη είναι ότι δεν έχει έναν πειραματικό χώρο προκειμένου να ελέγχει τα αποτελέσματα των μελλοντικών πολιτικών. Ετσι για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και του χρέους εφαρμόσθηκε μια σειρά προγραμμάτων σταθεροποίησης της οικονομίας και παρέμβασης στο χρέος όπου κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το τελικό οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα.
Το μνημόνιο και οι δύο παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος αποτέλεσαν τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην πρόσφατη οικονομική ιστορία και είναι λογικό τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών να δεσμεύουν την οικονομική πολιτική και τις κοινωνικές εξελίξεις τόσο σε βραχυχρόνιο όσο και σε μακροχρόνιο επίπεδο.
Ένα από τα προβλήματα που εμπόδισαν την κατανόηση της κρίσης και την αντιμετώπιση της με ουσιαστικές πολιτικές είναι οι αγκυλώσεις και τα στερεότυπα που δομήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία και διαμόρφωσαν την κυρίαρχη αντίληψη στην οικονομική πολιτική. Η ποσοτική εκτίμηση και η ανάλυση των αποτελεσμάτων των πολιτικών αποτελούν αφενός την μοναδική οδό για την αποδόμησής τους ή την στήριξης τους και αφετέρου μια πρόκληση για την οικονομική επιστήμη.
Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. Για πρώτη φορά τίθενται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με αν η δημοσιονομική σταθεροποίηση αποτελεί τον μοναδικό δρόμο αντιμετώπισης της κρίσης και ανοίγουν έναν ουσιαστικό διάλογο για το σωστό μείγμα πολιτικής. Το εναλλακτικό πλαίσιο πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ε.Ε. έρχεται περισσότερο σαν αναγκαιότητα και λιγότερο ως πολιτική επιλογή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση για την διαμόρφωση ενός διαφορετικού πλαισίου πολιτικής πρέπει να έχει ως αφετηρία την αξιολόγηση της εφαρμοζόμενου έτσι ώστε να δοθούν ρεαλιστικές απαντήσεις στα ερωτηματικά που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα