Εξετάζοντας το χιούμορ ως κοινωνιογλωσσικό φαινόμενο, θέτουμε ερωτήματα σχετικά με το πώς αυτό παράγεται από τους/τις ομιλητές/τριες· ποιες γλωσσικές και ευρύτερα κοινωνικές γνώσεις προϋποθέτει η λειτουργία του· σε ποια περικείμενα εμφανίζεται· ποιους στόχους των ομιλητών/τριών επιχειρεί να ικανοποιήσει κάθε φορά· τι αποτελέσματα έχει για την επικοινωνία, τις σχέσεις και τις ταυτότητες των ομιλητών/τριών· πώς τελικά όλα αυτά μπορούν να διδαχθούν, ώστε να καλλιεργηθεί η ικανότητα των ομιλητών/τριών αφενός να χρησιμοποιούν το χιούμορ για να πετύχουν τους επικοινωνιακούς τους στόχους, αφετέρου να αντιλαμβάνονται τους αντίστοιχους στόχους των συνομιλητών/τριών τους.
Επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, το παρόν βιβλίο αποτελεί μια εισαγωγή στην επιστημονική έρευνα γύρω από το χιούμορ, με έμφαση σε θεωρητικές προσεγγίσεις από την κοινωνιογλωσσολογία και την ανάλυση λόγου, καθώς και σε γλωσσικά δεδομένα από τα ελληνικά.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.