Το βιβλίο πραγματεύεται τους πολύπλοκους συσχετισμούς ανάμεσα στην αγγλική γλώσσα και στους μηχανισμούς προώθησης της παγκοσμιοποίησης. Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία παρουσιάζεται μια πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση της παγκόσμιας εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας, καθώς επίσης και μια λεπτομερής καταγραφή των τρόπων με τους οποίους αυτή η εξάπλωση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά προς όφελος του μέσου πολίτη, είτε πρόκειται για μαθητή είτε για εργαζόμενο. Ξεδιπλώνεται το περίπλοκο νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, ενώ παρατίθεται πληθώρα παραδειγμάτων από δραστηριότητες όπου κυριαρχεί η αγγλική. Παρουσιάζονται συγκεκριμένες προοπτικές για την κατάλληλη αντιμετώπιση της εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, που αναφέρονται στον σχεδιασμό κατάλληλων αναλυτικών προγραμμάτων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη σύνδεση της διδασκαλίας της αγγλικής με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο, στην αξιολόγηση της γλωσσομάθειας και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της πιστοποιητικοκρατίας.
"Η παρούσα μελέτη ανατέμνει με κριτικό πνεύμα το πολύ σημαντικό θέμα της καθιέρωσης της αγγλικής ως διεθνούς γλώσσας στην εποχή μας και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία." (Σοφία Παπαευθυμίου - Λύτρα, Πανεπιστήμιο Αθηνών)
"Θα πρέπει να γίνει ένα κλασικό κείμενο αναφοράς για όλους τους καθηγητές ξένων γλωσσών, τους υπεύθυνους για τον σχεδιασμό γλωσσικής πολιτικής, αλλά και όσους αναγνώστες έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον να εμβαθύνουν στην κατανόηση και στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων." (Richard Fay (University of Manchester)
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.