Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας το ετήσιο αλμανάκ της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), "Κινηματογράφος 2012". Γράφουν οι: Ανδρέας Τύρος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημήτρης Κολιοδήμος, Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, Τάσος Ρέτζιος, Γιάννης Φραγκούλης, Νέστορας Πουλάκος, Νίκος Αλέτρας, Στράτος Κερσανίδης, Δημήτρης Χαρίτος, Ιφιγένεια Καλαντζή, Ρόμπι Εκσιέλ, Βασίλης Κεχαγιάς, Δημήτρης Καλαντίδης, Νίκος Τσαγκαράκης, Δημοσθένης Ξιφιλίνος. Την αρχισυνταξία κρατούν οι Δημοσθένης Ξιφιλίνος (περ. "Φιλμ Νουάρ") και Νέστορας Πουλάκος (εφ. "Το Χωνί").
Στο νέο εμπλουτισμένο και ανανεωμένο αλμανάκ μπορείτε να βρείτε, πλην των καθιερωμένων κειμένων του Νίνου Φένεκ Μικελίδη ("Απολογισμός 2012", του Δημήτρη Κολιοδήμου ("Box Office 2012"), του Δημήτρη Καλαντίδη ("Βιβλία για τον Κινηματογράφο") αλλά και για τα ελληνικά και ξένα φεστιβάλ, τους υπόλοιπους ελληνικούς και διεθνείς θεσμούς βραβείων, το "In memoriam" για τα πρόσωπα που "έφυγαν" από κοντά μας το 2012 και φυσικά ένα χαρακτηριστικό απάνθισμα κριτικών όλων των ταινιών (ξένων και ελληνικών) που προβλήθηκαν στις ελληνικές αίθουσες μες στη χρονιά: ένα ειδικό ένθετο με δοκίμια για την κριτική κινηματογράφου, κείμενα για το Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Αντώνη Στεργιάκη, μια ειδική κατηγορία με τις δράσεις της ΠΕΚΚ αναλυτικά, όπως και συνεντεύξεις των σκηνοθετών που βραβεύθηκαν από την ΠΕΚΚ το 2012.
Τέλος, κατά τους Έλληνες κριτικούς, η καλύτερη ξένη ταινία της χρονιάς ήταν η "Αγάπη" του Μίκαελ Χάνεκε, και η καλύτερη ελληνική ταινία ο "Άδικος κόσμος" του Φίλιππου Τσίτου.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.