"Είναι όντως η κακοδιαχείριση των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων η κύρια αιτία αυτής της κρίσης; Όχι βέβαια, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόλις το 3% της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αν (οι Ευρωπαίοι) είχαν αντιδράσει εγκαίρως, με σαφήνεια και νηφαλιότητα, τα ελληνικά προβλήματα, όσο σοβαρά κι αν ήταν, θα είχαν συγκρατηθεί, μέσα σ\' αυτή την τεράστια Ευρώπη. Θα χρειαζόταν να παρθούν μέτρα δύσκολα και οδυνηρά, για όλες τις πλευρές, αλλά η Ευρώπη θα είχε δείξει αποφασιστικότητα και θα είχε έτσι δημιουργήσει σαφήνεια και εμπιστοσύνη - καθώς και ένα καινούργιο μέλλον για τις δοκιμαζόμενες χώρες...
...Η κρίση μπορεί να ενισχύσει την Ένωση, να επιταχύνει τη διαδικασία ενοποίησης, κάτι στο οποίο πολλοί ελπίζουν. Υπάρχει ωστόσο και η πιθανότητα η Ένωση τελικά να παίζει έναν πιο περιορισμένο ρόλο, ως ένας πιο χαλαρός σύνδεσμος ευρωπαϊκών κρατών. Εκεί η Γερμανία θα διατηρήσει κατά πάσα πιθανότητα κυρίαρχη θέση, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνει το κύρος ενός πραγματικού αρχηγού. Αφού ενέργησε για πολλές δεκαετίες με κίνητρο τα αισθήματα ενοχής, θα έπρεπε τώρα να ενεργήσει με μεγαλοφροσύνη, και σ\' αυτό οι Γερμανοί δυσκολεύονται."
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.