Ο παρών τόμος χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει μελέτες που αφορούν την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από μελέτες που σχετίζονται με την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε διάφορες χώρες και αποτελούν μελέτες περίπτωσης. Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει μία γενική θεώρηση της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σήμερα. [...]
(από το εισαγωγικό σημείωμα των επιμελητών)
Περιεχόμενα:
Μέρος Α\': Εκπαιδευτικοί και εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα και την Κύπρο
- Αλέξης Κόκκος, "Η εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα" - Σήφης Μπουζάκης, "Η κατάρτιση των Ελλήνων δασκάλων (1834-2010): από το δάσκαλο του εθνικού κράτους στο δάσκαλο της διαπολιτισμικότητας και της ευρωπαϊκής διάστασης". - Ζαχαρίας Παληός, Ευφροσύνη-Άλκηστη Παρασκευοπούλου - Κόλλια, "Ουδείς μωρότερος των ιατρών...: Η κοινωνική εικόνα των Ελλήνων δασκάλων σήμερα". - Σπύρος Πανταζής, Μαρία Σακελλαρίου, "Η εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτικών-νηπιαγωγών στις παιδαγωγικές σχολές μέσα από τη δική τους οπτική: μια πανελλήνια έρευνα". - Πέτρος Πασιαρδής, Γεωργία Πασιαρδή: "Οι άριστοι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο"
Μέρος Β\': Εκπαίδευση εκπαιδευτικών στον κόσμο
- P. K. Kubow, "Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στον κόσμο και οι ιδιαιτερότητες της περίπτωσης των Η.Π.Α.: μια μελέτη της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στις Η.Π.Α. και οι συνέπειες της διεθνοποίησης του Α.Π. της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών". - Tien-Hui Chiang, "Το επαγγελματικό καθεστώς των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπ/σης στην Ταϊβάν" - Hsin-Hsiang Lee, Mao-Neng Li, "Η σχέση ανάμεσα στην κουλτούρα των εκπαιδευτικών που αρίστευσαν στη διδασκαλία τους και την επίδοση της ομάδας που δίδαξαν: μία μελέτη περίπτωσης". - Hans Dorf, "Η εκπαίδευση των δασκάλων στη Δανία: οι προκλήσεις και οι διαμάχες σε ένα σκανδιναβικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο". - Gilian Hilton, "Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην Αγγλία: μια συνεχώς εναλλασσόμενη οπτική όπου η έννοια της μόρφωσης έχει χαθεί για χάρη της κατάρτισης". - Sabine Kahn, "Η εκπαίδευση των δασκάλων σήμερα: ζητήματα και προκλήσεις στο γαλλόφωνο Βέλγιο". - Shosh Leshem, Zvia Markovitz, "Παράγοντες που δεν έχουν συμπεριληφθεί στα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων: φύλο και άγχος". - Jacob Marriote Ngwaru, Cathrine Ngwaru, "Εκπαίδευση εκπαιδευτικών ή γλωσσική πολιτική για τους μαθητές με δεύτερη γλώσσα την αγγλική στη Νότια Αφρική" - Witold Tulasiewitz, "Η εκπαίδευση στην Πολωνία" - Rimantas Zelvys, "Η εκπαίδευση των δασκάλων στη Λιθουανία: σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις". - Carl C. Wolhuter, "Η εκπαίδευση των δασκάλων στη Νότια Αφρική μέσα από μια διεθνή οπτική"
Μέρος Γ΄: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών, μια γενική ανασκόπηση - Ρένα Ψηφίδου, "Το παράδοξο που φθίνει: μεταβολές στην πολιτική για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη" - Carl C. Wolhuter, "Η εκπαίδευση των δασκάλων συναντά την κοινωνία του 21ου αιώνα"
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.