Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Ο Παρθενώνας και οι Έλληνες του ΙΘ΄ αιώνα
Βιβλίο Παρθενώνας >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Παντελοδήμος, Δημήτρης (Pantelodimos, Dimitris)
Εκδότης: Διεθνές Κέντρο Έρευνας Αίσωπος - La Fontaine
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-99597-4-2 Διεθνές Κέντρο Έρευνας Αίσωπος - La Fontaine 2011
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 216
Στη μελέτη των πηγών της ιστορίας του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, η νεότερη έρευνα έστρεψε κυρίως το ενδιαφέρον της, όπως ήταν φυσικό, προς τους συγγραφείς αυτοτελών περιηγητικών έργων και προς τους γνωστούς ξένους λογοτέχνες του ΙΘ\' αιώνα, που δημοσίευσαν τις εντυπώσεις τους από το ταξίδι και τη διαμονή τους στην Ελλάδα. Έτσι, ελάχιστα αξιολογήθηκαν σχετικά κείμενα που καταχωρίσθηκαν στις σελίδες φιλολογικών, επιστημονικών και πολιτικών περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν σχεδόν ανεκμετάλλευτες πολύτιμες πληροφορίες για το νεότερο Ελληνισμό. Τα δημοσιεύματα αυτά χαρακτηρίζονται για την πολυθεματικότητά τους και καλύπτουν όλες τις βασικές πτυχές της πολιτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής.

Η επιλογή των κειμένων του παρόντος τόμου έγινε με κριτήριο θεματικό, αφού όλα περιέχουν στον τίτλο τους την Αθήνα, παρόλο που ορισμένα επεκτείνονται και σε θέματα που αφορούν το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Τα τέσσερα οφείλονται σε γνωστούς εταίρους της Γαλλικής Σχολής των Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε το 1846 με σκοπό την προαγωγή "της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και των αρχαιοτήτων". Το πέμπτο ανήκει σε Γάλλο δημοσιογράφο και δημοσιολόγο, βασικό αρθρογράφο της εφημερίδας Journal des Debats και φίλο του "Αθηναίου" αρχαιολόγου Salomon Reinach. Όλα, τέλος, τα κείμενα αυτά έχουν δημοσιευθεί στη γνωστή παρισινή Revue des Deux από το 1847 έως το 1892. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

"Το πεπρωμένο της Ελλάδας είναι να προκαλεί πάντοτε το ενδιαφέρον και να κρίνεται πάντοτε άδικα. Σήμερα συκοφαντείται ο Ελληνικός Λαός· άλλοτε ήταν τα αριστουργήματα, προγονική του κληρονομιά, των οποίων παραγνωρίζαμε την αξία. Σφάλλουμε στον τομέα της πολιτικής, πέφτουμε έξω στον τομέα της τέχνης."
(Ernest Beule)

"Αυτό που αποτελεί τη γοητεία της, τη δύναμή της, το κύρος της, τη μοναδική της δόξα εν μέσω όλων των λαών που διεκδικούν την Ανατολή, είναι η θεία αντανάκλαση, την οποία η αρχαία τέχνη διαχέει ακόμη επάνω της δια μέσου τόσων επαναστάσεων και τόσων καταστροφών. Οι πιο μεγάλες εδαφικές κατακτήσεις δεν θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν για την Ελλάδα στην Ακρόπολη· το αρχαίο φρούριο με τα ακρωτηριασμένα μάρμαρά του είναι για τον ολιγάριθμο λαό που ορθώνεται στους πρόποδες του μια ασφαλέστατη εγγύηση για το μέλλον του, που δεν θα του παρείχαν μακρά σύνορα, εξισορροπημένος προϋπολογισμός και καλός στρατός."
(Gabriel Charmes)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα