Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Εισαγωγή στην ελεγκτική
Βιβλίο Λογιστική >> Λογιστική - Σπουδή και διδασκαλία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Παπάς, Αντώνης Α. (Papas, Antonis A.)
Εκδότης: Μπένου Γ.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8249-31-8 Μπένου Γ. 2003
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 416
Η "Ελεγκτική" είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Λογιστικής, του οποίου οι συνεχείς εξελίξεις επιβάλλουν τη διαρκή εγρήγορση του μελετητή των ελεγκτικών πραγμάτων και την τακτική ανανέωση της σχετικής βιβλιογραφίας. Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών εντάσσεται και η συγγραφή του παρόντος συγγράμματος, το οποίο αντικαθιστά το παλαιότερο βιβλίο μου, "Ελεγκτική".

Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές των οικονομικών πανεπιστημιακών σχολών, οι οποίοι ακολουθούν προγράμματα σπουδών με ειδίκευση στη Λογιστική. Επίσης απευθύνεται σε όσους επιδιώκουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη διενέργεια εξωτερικών ελέγχων ή να αναλάβουν καθήκοντα εσωτερικού ελεγκτή. Για την καλύτερη κατανόηση του, ο μελετητής θα πρέπει να διαθέτει ένα ικανοποιητικό υπόβαθρο γνώσεων Λογιστικής, Στατιστικής και Εμπορικού Δικαίου.

Το περιεχόμενο και η δομή του παρόντος συγγράμματος αντανακλούν την προσπάθεια που έγινε κατά το σχεδιασμό και τη συγγραφή του για μία ισόρροπη παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου της "Ελεγκτικής" και των πρακτικών ελεγκτικών θεμάτων. Και αυτό, γιατί η "Ελεγκτική" είναι συγκερασμός θεωρίας και πρακτικής.

Το σύνολο των θεμάτων αναπτύσσεται σε δεκαοκτώ Κεφάλαια, τα οποία διαιρούνται σε πέντε μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται το εννοιολογικό πλαίσιο της "Ελεγκτικής", τα είδη ελέγχων και τα βασικά σημεία της ελεγκτικής εργασίας και εξετάζονται τα θέματα που αφορούν τα προσόντα και τα καθήκοντα του εξωτερικού (ορκωτού) ελεγκτή καθώς και την ελεγκτική εργασία. Στο δεύτερο μέρος, πραγματεύονται τα θέματα που αφορούν τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, την οργάνωση και τη λειτουργία του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του από τον εξωτερικό ελεγκτή. Οι σκοποί και οι διαδικασίες του ελέγχου τεκμηρίωσης των συναλλαγών παρουσιάζονται στο τρίτο μέρος, ενώ τα αντίστοιχα θέματα του ελέγχου τεκμηρίωσης των υπολοίπων των λογαριασμών του ισολογισμού εξετάζονται στο τέταρτο μέρος. Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος, παρουσιάζονται τα είδη των εκθέσεων ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή, ερευνώνται οι προϋποθέσεις και οι τρόποι σύνταξης τους και παρατίθεται ικανός αριθμός θεωρητικών και πρακτικών θεμάτων και ασκήσεων για επίλυση. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα