Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Σοσιαλιστικός Όμιλος Κέρκυρας
Βιβλίο Πολιτικές οργανώσεις >> Κομμουνισμός - Ελλάς >> Κέρκυρα - Ιστορία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Ζούμπος, Γιώργος (Zoumpos, Giorgos) Θύμης, Κωνσταντίνος Π. (Thymis, Konstantinos P.) Πρίφτης, Αλέκος (Priftis, Alekos) Φιλίππου, Φίλιππος, 1948- , συγγραφέας (Filippou, Filippos)
Ζωγράφος: Καβάσιλας, Γιάννης (Kavasilas, Giannis) Ζερβός, Νίκος (Zervos, Nikos) Ζαβιτζιάνος, Μάρκος (Zavitzianos, Markos) Βεντούρας, Νικόλαος (Ventouras, Nikolaos) Κουρσάρης, Σπύρος (Koursaris, Spyros)
Εκδότης: Αλκίνοος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-99084-7-4 Αλκίνοος 2011
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 272
Η έκδοση είναι επετειακή, καθώς το 2011 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση του Ομίλου, από τον πρωτοπόρο λογοτέχνη Κωνσταντίνο Θεοτόκη και άλλους Κερκυραίους διανοούμενους και εργάτες, στην πόλη της Κέρκυρας. Η σοσιαλιστική οργάνωση του νησιού συνέβαλε, ως γνωστόν, στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που αργότερα ονομάστηκε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τα κείμενα έχουν γράψει ο Γιώργος Ζούμπος, ο Κώστας Θύμης, ο επιμελητής της έκδοσης Αλέκος Πρίφτης και ο Φίλιππος Φιλίππου, φωτίζοντας τη συγκρότηση, την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία και τις δραστηριότητες του Ομίλου και των πρωταγωνιστών του. Τα κείμενα αυτά φωτίζουν, συγχρόνως, πλευρές της ανάπτυξης του εργατικού και του δημοτικιστικού κινήματος στο νησί στις αρχές του εικοστού αιώνα, καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική συνεισφορά μερικών από τους πρωτεργάτες και υποστηρικτές του Ομίλου που διέπρεψαν στα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες και ευρύτερα στην κοινωνική και την πολιτική ζωή, είτε διατήρησαν ακέραιες τις ιδεολογικές πεποιθήσεις τους είτε όχι.

Ειδικότερα κείμενα αφορούν, εκτός από τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, τους Νίκο Βαρότση, Αριστοτέλη Σίδερι, Στέφανο Γισδάκη, Νίκο Λευτεριώτη, Σπύρο Νικοκάβουρα, Μάρκο Ζαβιτζιάνο, Αντώνη Μουσούρη, Φραγκίσκο Τζουλάτη, Άγι Στίνα, Δημοσθένη Λιγδόπουλο, Γεράσιμο Λύχνο, Μάνθο Μεταλληνό, Σπύρο Θεοδώρου, Μιχάλη Οικονόμου και Γεράσιμο Σπαταλά. Εισαγωγικό κείμενο αφορά τον Νικόλαο Κονεμένο, ο οποίος το 1860, δώδεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, είχε διατυπώσει την πρώτη γνωστή, γραπτή ευμενή αναφορά στον κομμουνισμό, σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο. Τον πρόλογο έχει γράψει η Ευδοκία Γισδάκη, εγγονή του Στέφανου Γισδάκη, που είχε συναντήσει στην Ελβετία τον Ρώσο επαναστάτη Λένιν.

Η έκδοση παρουσιάζει, ακόμη, ιδεολογικά και άλλα κείμενα του Αριστοτέλη Σίδερι, του Άγι Στίνα, του Μάρκου Ζαβιτζιάνου και της Ειρήνης Δενδρινού, δημοσιευμένα στην Κομμουνιστική Επιθεώρηση, τον Λογοτέχνη και τον Νουμά. Επίσης, περιλαμβάνει 12 επαναστατικά και άλλα ποιήματα λογοτεχνών που μετείχαν στον Σοσιαλιστικό Όμιλο Κέρκυρας (Κωνσταντίνου Θεοτόκη, Νίκου Λευτεριώτη και Σπύρου Νικοκάβουρα).

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα