Το μεταγιγνώσκειν και η αυτο-ρύθμιση είναι δύο έννοιες που έχουν ενταχθεί στο ψυχολογικό και εκπαιδευτικό λεξιλόγιο τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Το βιβλίο αυτό εξετάζει αναλυτικά τις δυο έννοιες. Ειδκότερα επιδιώκει να δείξει, στο μέτρο στο οποίο μας έχουν αποκαλυφθεί από τη μέχρι τούδε έρευνα, τη φύση και το μηχανισμό λειτουργίας του μεταγιγνώσκειν και της αυτο-ρύθμισης, το πού συναντώνται και πώς αλληλεπιδρούν, με ποιες άλλες ψυχολογικές διεργασίες συνδέονται, και τι συνέπειες έχουν για τη στοχοκατευθυνόμενη συμπεριφορά και δράση, όπως και για την αυτο-ρυθμιζόμενη μάθηση και διδασκαλία. Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται ένα κενό στην υπάρχουσα ελληνική βιβλιογραφία τόσο της γνωστικής όσο και της εκπαιδευτικής ψυχολογίας.
Το βιβλίο είναι ένα επιστημονικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε ψυχολόγους -ερευνητές, επαγγελματίες και φοιτητές ψυχολογίας- καθώς και σε όλους τους ειδικούς που ασχολούνται με το παιδί και τους γονείς, την κοινωνία, τη γνώση, το νου και τον εγκέφαλο, τη συνείδηση. Απευθύνεται όμως και σε μια ευρεία κατηγορία επιστημόνων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και οι απασχολούμενοι με την εκπαιδευτική πολιτική. Συγχρόνως, καλύπτει θέματα που ενδιαφέρουν αυτούς που θέλουν να εμβαθύνουν στην ανθρώπινη συμπεριφορά και δράση.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.