Ο προσδιορισμός μαθηματικού μοντέλου μέτρησης της (λεγόμενης) υπερκοστολόγησης των δημοσίων έργων στην Ελλάδα αποτελεί τον θεματικό άξονα περί τον οποίο αναπτύσσεται το περιεχόμενο του βιβλίου Διαχείριση δημοσίων έργων: πολιτικές κοστολόγησης και μελέτη νομοθεσίας. Με υπόβαθρο την εννοιολογική και θεωρητική τεκμηρίωση του συγκεκριμένου υποδείγματος, το κείμενο του συγγράμματος αναπτύσσεται με τέτοιον τρόπο ώστε να αποκαλυφθούν στον αναγνώστη όλοι οι δομικοί συντελεστές και όλες οι προϋποθέσεις, που προσδιορίζουν τη διαδικασία κατασκευής κάθε τεχνικού έργου - είτε αυτό παράγεται για λογαριασμό ενός Δημοσίου Φορέα, είτε για λογαριασμό ενός ιδιώτη -, όσο υψηλή ή χαμηλή κι αν είναι η αλγεβρική τιμή του τελικού κόστους του.
Το αντικείμενο του βιβλίου αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για κάθε έναν που θα επιθυμούσε να μελετήσει, να ερευνήσει ή να κατανοήσει τη συνολική διαδικασία κυκλοφορίας του εργοληπτικού κεφαλαίου στις λεπτομέρειες του. Καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, η οποία έχει προσανατολιστεί μέχρι σήμερα είτε στο γνωστικό αντικείμενο του Οικονομικού και Χρονικού Προγραμματισμού, είτε στο γνωστικό αντικείμενο της κλαδικής μίκρο-/μάκρο-Οικονομικής, είτε στο γνωστικό αντικείμενο της ιστορικής καταγραφής και μελέτης των δικαιακών κανόνων, που εφαρμόστηκαν στον τομέα των Δημοσίων Έργων από το1884 μέχρι σήμερα. [...]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.