Τα τελευταία σαράντα χρόνια ένα νέο ρεύμα εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε δυναμικά στον χώρο της Γλωσσολογίας. Πρόκειται για τη Γνωσιακή Γλωσσολογία, η οποία συμβάλλει στη μελέτη της γλώσσας φέροντας μία νέα αντίληψη για τη γλώσσα, τη σχέση της με τον νου αλλά και το ανθρώπινο σώμα, καθώς και με το πολιτισμικό και κοινωνικό περιβάλλον των ομιλητών μιας γλώσσας.
Ο όγκος της σχετικής με τη Γνωσιακή Γλωσσολογία βιβλιογραφίας στις άλλες γλώσσες και κυρίως στα Αγγλικά είναι τεράστιος. Στα Ελληνικά επίσης υπάρχουν πολλές επιμέρους μελέτες, οι οποίες αναλύουν πλήθος φαινομένων της ελληνικής γλώσσας υιοθετώντας τη γνωσιακή προσέγγιση στη γλώσσα, ενώ αναφορές στις απόψεις των γνωσιακών γλωσσολόγων γίνονται και σε άλλα βιβλία, κυρίως σημασιολογίας. Λείπει παρόλα αυτά ένα εισαγωγικό βιβλίο, στο οποίο να παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της Γνωσιακής Γλωσσολογίας και διαφορετικές θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί στους κόλπους της. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το παρόν βιβλίο, στο οποίο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα θέματα, οι τάσεις και οι εκπρόσωποι της Γνωσιακής Γλωσσολογίας.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.