Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αποδεικτικές απαγορεύσεις στην ποινική δίκη
Βιβλίο Ποινικό δίκαιο >> Δικονομικό δίκαιο >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Νάιντος, Χρήστος, Δ. (Naintos, Christos, D.)
Υπεύθυνος Σειράς: Κωνσταντινίδης, Άγγελος Ι. (Konstantinidis, Angelos I.) Δαλακούρας, Θεοχάρης Ι. (Dalakouras, Theocharis I.)
Εκδότης: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-445-650-5 Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. 2011
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
- - 707
Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται να παρουσιαστεί, κατά το δυνατόν σφαιρικά, η μεγάλη προβληματική των αποδεικτικών απαγορεύσεων στην ποινική δίκη, με έμφαση στα πορίσματα της ελληνικής και γερμανικής επιστήμης και νομολογίας, των αποφάσεων και γνωμοδοτήσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, αλλά και με αναφορές στην αμερικανική νομολογία, τη νομολογία του ΕΔΔΑ και του ΔΕΚ (πλέον ΔΕΕ).
Η ύλη της μελέτης διαρθρώνεται σε πέντε μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύεται η έννοια και η νομική φύση των αποδεικτικών απαγορεύσεων. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται οι απαγορεύσεις απόκτησης αποδείξεων. Στο τρίτο και μεγαλύτερο σε έκταση μέρος, που υποδιαιρείται σε τρεις ενότητες, παρατίθεται η προβληματική των απαγορεύσεων αξιοποίησης. Ειδικότερα, στην πρώτη ενότητα αναλύονται η δογματική θεμελίωση, ο σκοπός και η λειτουργία των απαγορεύσεων αξιοποίησης. Η δεύτερη ενότητα ασχολείται με τις ρητά προβλεπόμενες γενικές απαγορεύσεις αξιοποίησης (άρθρα 19 παρ. 3 Σ. και 177 παρ. 2 ΚΠΔ) και η τρίτη με τις ερμηνευτικά συναγόμενες απαγορεύσεις αξιοποίησης (εξαρτημένες και ανεξάρτητες). Στο τέταρτο μέρος αναπτύσσεται η προβληματική της έκτασης των αποδεικτικών απαγορεύσεων, δηλαδή το πρόβλημα των παράγωγων ή έμμεσα αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων και τέλος το πέμπτο μέρος πραγματεύεται τις δικονομικές συνέπειες από την παραβίαση των αποδεικτικών απαγορεύσεων. Παράλληλα με τη δογματική ανάλυση, η μελέτη επικεντρώνεται σε επίκαιρες προβληματικές, όπως το ζήτημα της αξιοποίησης παρανόμως κτηθέντων μαγνητοταινιών και άλλων υλικών φορέων αποτύπωσης λόγου και εικόνας, της χρήσης των καμερών και των μηχανισμών ηλεκτρονικής παρακολούθησης από το κράτος και από τους ιδιώτες, της κοινοποίησης των εξωτερικών στοιχείων της επικοινωνίας, της αξιοποίησης ιδιωτικών σημειώσεων και ημερολογίων, της χρήσης βασανιστηρίων και γενικά προσβολών της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας κατά την ανάκριση, της προστασίας των απλών και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στην ποινική δίκη, της λήψης εγγράφων με εισαγγελική παραγγελία, της υποχρεωτικής υποβολής του κατηγορουμένου σε ιατρικές εξετάσεις, της ανάλυσης DNA, της παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου, της αξιοποίησης μαρτυρικών καταθέσεων αστυνομικών και προανακριτικών υπαλλήλων, της μαρτυροποίησης και αυτοενοχοποίησης του κατηγορουμένου, του δικονομικού σταδίου ανάγνωσης του ποινικού μητρώου, της νομιμότητας διενέργειας αστυνομικών και δικαστικών ερευνών, της αξιοποίησης των τυχαίων ευρημάτων και της απομάκρυνσης από τον αρχικό σκοπό των ανακριτικών πράξεων.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα