Η αναγνωστική τύχη του έργου του Οβιδίου στην Ελλάδα φαίνεται να ακολουθεί την αναγνωστική τύχη των πολύ γνωστών ή κλασικών έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας: όλοι μιλούν για αυτά, ελάχιστοι τα έχουν όντως διαβάσει. Ακόμα πιο απογοητευτική μοιάζει να είναι η κατάσταση όσον αφορά την ενημέρωση ή τη λεπτομερή γνώση από πλευράς αναγνωστικού κοινού κάποιων ειδικότερων πλευρών και χαρακτηριστικών του οβιδιανού έργου. Ο Οβίδιος εξακολουθεί εν πολλοίς να αποτελεί για τους σύγχρονους Νεοέλληνες ένα μεγάλο άγνωστο της κλασικής λογοτεχνίας.
Ο παρών τόμος, το συλλογικό αποτέλεσμα μιας ομάδας διακεκριμένων φιλολόγων και ιστορικών της τέχνης, δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη εισαγωγή στον Οβίδιο. Η συνολική ποιητική παραγωγή του Οβίδιου εξετάζεται στα πλαίσια των πολιτικών, κοινωνικών και λογοτεχνικών συμφραζομένων της εποχής του.
(Μέρος 1: Συμφραζόμενα και ιστορία), ενώ μεμονωμένα κεφάλαια αφιερωμένα σε κάθε έργο ξεχωριστά αναλύουν ειδικότερες θεματικές και όψεις της οβιδιανής τεχνικής. (Μέρος 2: Θέματα και έργα). Ιδιαίτερη ενότητα, τέλος, εξετάζει με λεπτομέρεια την πρόσληψη του οβιδιανού έργου στη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα (Μέρος 3: Πρόσληψη)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ευπρόσιτο και εύληπτο έργο, το οποίο απευθύνεται ταυτόχρονα και στο ειδικό (φοιτητές, φιλολόγους της κλασικής και αγγλικής λογοτεχνίας, θεωρητικούς της λογοτεχνίας, θεωρητικούς της τέχνης, μελετητές της κλασικής παράδοσης) και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη - κατά το δυνατό - εικόνα του έργου του Οβιδίου.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.