Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Προσβολές της πνευματικής ιδιοκτησίας στα ψηφιακά δίκτυα
Βιβλίο Εμπορικό δίκαιο >> Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκαιο και νομοθεσία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Σερενίδης, Δημήτρης (Serenidis, Dimitris)
Υπεύθυνος Σειράς: Καράκωστας, Ιωάννης Κ. (Karakostas, Giannis K.)
Εκδότης: Νομική Βιβλιοθήκη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-272-677-8 Νομική Βιβλιοθήκη 2010
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
- - 400
Το σύγγραμμα "Προσβολές της πνευματικής ιδιοκτησίας στα ψηφιακά δίκτυα" αναλύει την εφαρμογή του ισχύοντος ρυθμιστικού πλέγματος για την πνευματική ιδιοκτησία στο πεδίο των ψηφιακών δικτύων, φιλοδοξώντας να διαφωτίσει τις πτυχές εκείνες που παρουσιάζουν ασάφειες και να καταδείξει τις σχετικές ελλείψεις στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τεχνολογικές εξελίξεις και δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας βρίσκονται ανέκαθεν σε διαρκή αντιπαλότητα, υπό την έννοια ότι η επινόηση νέων τρόπων μετάδοσης των έργων οδηγεί στην ανάπτυξη νέων μορφών εκμετάλλευσης ή σε τροποποίηση των υφιστάμενων, αναγκάζοντας το νομοθέτη να προβαίνει επανειλημμένως στη θέσπιση νέων ρυθμίσεων στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικότητας, λαμβάνοντας υπόψιν και τα συμφέροντα της ολότητας. Υπό το πρίσμα της οικονομικής ανάλυσης του δικαίου, από τη μια πλευρά οι σφετεριστές των εξουσιών του πνευματικού δημιουργού αποκτούν ολοένα περισσότερα και προσιτότερα τεχνικά μέσα πραγμάτωσης των επιδιώξεών τους, ενώ από την άλλη πλευρά αντίστοιχα μέτρα προστασίας τίθενται πλέον και στη διάθεση του δημιουργού. Ναι μεν όμως τα επιτεύγματα της ψηφιακής τεχνολογίας συνιστούν μια καινοφανή απειλή κατά των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, πλην όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι κατά ένα μεγάλο βαθμό έχουν δράσει και δρουν ευεργετικά στη δημιουργία και τη διάδοση των έργων, καθώς συντελούν στην προώθηση της συνεργατικότητας κατά την ανάπτυξη πνευματικών δημιουργημάτων.

Υπό το πρίσμα αυτό, το σύγγραμμα καταλήγει σε ορισμένα πορίσματα τα οποία πραγματεύονται τα δικαιώματα του δημιουργού, αλλά και τα συγγενικά δικαιώματα. Ειδικότερα, η ανάπτυξη των θεμάτων του συγγράμματος χωρίζεται σε τρία κεφάλαια: Αρχικά διερευνάται το πρόβλημα της ευθύνης των φορέων παροχής υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας και εξηγείται γιατί η μεσολάβηση αυτών είναι καθοριστική για την προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων στα ψηφιακά δίκτυα. Ακολουθεί ανάλυση της ευθύνης των κατηγοριών μεσαζόντων που δεν έχουν τύχει ρητής νομοθετικής ρύθμισης, όπως οι κατασκευαστές, οι διανομείς εφαρμογών ανταλλαγής αρχείων μέσω peer to peer δικτύων, οι πάροχοι υπερσυνδέσμων και οι διαχειριστές user generated δικτυακών τόπων. Τέλος, παρατίθενται ορισμένες αξιολογήσεις επί των ρυθμίσεων του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας που άπτονται του ψηφιακού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με μία ανάπτυξη των κυρίαρχων τάσεων αναθεώρησης του ισχύοντος καθεστώτος στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα