Πώς θεσμοθετήθηκε η επιστήμη της "κοινωνιολογίας"; Ποια εμπόδια χρειάστηκε να υπερκεράσει ο συγκεκριμένος θεσμός; Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα. Και το κατορθώνει: - περιγράφοντας τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο η κοινωνιολογία συλλαμβάνει τον κόσμο -τρόπο που τη διαφοροποιεί από ερμηνείες άλλου τύπου (ψυχολογική, βιολογική, διοικητική...). - εξετάζοντας τις προβληματικές που επεξεργάστηκαν οι πρώτοι κοινωνιολόγοι: Durkheim, Weber κ.ά. - προσδιορίζοντας τις θεμελιώδεις έννοιες της κοινωνιολογίας, όπως είναι οι θεσμοί, οι κοινωνικές παραστάσεις, οι κοινωνικές ομάδες, ο αγώνας, η αναπαραγωγή κτλ. - προβάλλοντας και αναλύοντας τα προβλήματα που έχουν τεθεί από τις διάφορες μεθοδολογικές ή τεχνικές προσεγγίσεις.
Η κοινωνιολογική συλλογιστική, παρακάμπτοντας και υπερβαίνοντας την υποκειμενικότητα, προβάλλει την ιδιαίτερη ακρίβεια η οποία ανατρέπει πολλούς από τους τρόπους μελέτης του κοινωνικού κόσμου.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.