Η αποικιοκρατία είχε ήδη εδραιώσει τη θέση της όταν, στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, δημιουργήθηκαν δύο νέα κράτη, η Γερμανία και η Ιταλία, που βρήκαν ήδη μοιρασμένες τις αποικίες και τις ζώνες οικονομικής επιρροής. Αλλά και η Ιαπωνία αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες, καθώς άργησε εξίσου να οργανωθεί ως σύγχρονο κράτος.
Ο φόβος που προκάλεσε η επανάσταση των Μπολσεβίκων είχε οδηγήσει τις Δυτικές δημοκρατίες να δημιουργήσουν μια "υγειονομική ζώνη", γύρω από την ΕΣΣΔ, ενώ οι πιο συντηρητικές δυνάμεις είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ιταλικό φασισμό και, κυρίως, στον γερμανικό ναζισμό.
Ήδη από την άνοδό του στην εξουσία, τον Ιανουάριο του 1933, ο Χίτλερ εφάρμοσε μια πολιτική βασισμένη στις επεκτατικές και μιλιταριστικές ιδέες που είχε αναλύσει στο έργο του "Mein Kampf" ("Ο αγών μου"). Στόχος του ήταν να αναδειχθεί η Γερμανία σε στρατιωτική δύναμη που, με την πρώτη ευκαιρία, θα προσαρτούσε τα εδάφη που είχαν πληθυσμό γερμανικής καταγωγής.
Περιεχόμενα: - Gabriel Cardona, "Ο κόσμος κατά τη διάρκεια του πολέμου: το προοίμιο της αναμέτρησης" - Carlos Caballero Jurado, "Ο κόσμος σε πόλεμο" - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο ονομάτων Με παρένθετα: - Γραφήματα - Χάρτες - Φακέλους - Ένθετα - Στολές - Όπλα - Οχήματα - Σχέδια - Ο Β\' Παγκόσμιος Πόλεμος στον κινηματογράφο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.