Οι εξελίξεις που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, λόγω των διεθνών και υπερεθνικών πολιτικών και των εσωτερικών διεργασιών και ανακατατάξεων, φέρνουν τις τοπικές κοινωνίες αντιμέτωπες με κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους, τις διαδικασίες και τις δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής και οργάνωσης αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο.
Για την κοινοτική εργασία, ως μια συγκεκριμένη μορφή επιστημονικής και επαγγελματικής παρέμβασης στην κοινωνική και πολιτική σφαίρα, οι εξελίξεις αυτές συνιστούν πρόκληση και διαμορφώνουν ένα πλαίσιο συζήτησης αναφορικά με τις πιθανές ευκαιρίες που παρουσιάζει η σύγχρονη έμφαση στο τοπικό για τη διαμόρφωση "εναλλακτικών" προτάσεων ανάπτυξης, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και τις διαδικασίες ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί ουσιαστική συμβολή σε ένα διάλογο για τους τρόπους ρύθμισης των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο και τις δυνατότητες διαμόρφωσης ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού, κυρίως στις περισσότερο στερημένες περιοχές, που θα συνεκτιμά τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Επικεντρώνεται στη συστηματική παρουσίαση της κοινοτικής εργασίας και τις ποικίλες θεωρητικές προσεγγίσεις, τα μοντέλα και τις εφαρμογές της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, ως μία πρόταση επιστημονικής προσέγγισης των πολυδιάστατων κοινωνικών προβλημάτων στον ελληνικό χώρο.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.