Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η κοσμογονία κατά την: μυθολογία, φιλοσοφία, επιστήμη, Αγία Γραφή
Βιβλίο Θρησκεία και επιστήμη >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Εφραίμ Χαλής, Ιερομόναχος (Efraim Chalis, Ieromonachos)
Εκδότης: Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή "Άγιος Θεοδόσιος ο Κοινοβιάρχης"
Κεντρική Διάθεση: Σταμούλη Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-88544-7-5 Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή "Άγιος Θεοδόσιος ο Κοινοβιάρχης" 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 318
Στις αρχές της διαμόρφωσης κάθε πολιτισμού η ανθρώπινη σκέψη στην προσπάθειά της να εξηγήσει: α) την πρώτη αρχή από την οποία έλαβε την υπόστασή του ο κόσμος, β) την εξελικτική και δημιουργική πορεία που διάνυσε ο κόσμος, για να φθάσει μέχρι την κατάσταση με την οποία εμφανίζεται σήμερα και γ) τις δυνάμεις, που συγκρατούν την ενότητα του κοσμικού συνόλου και την θέση του ανθρωπίνου γένους μέσα σ\' αυτό, γεννήθηκαν και διαμορφώθηκαν διάφορες κοσμογονικές θεωρίες. Οι θεωρίες αυτές ήταν σύντομες ή εκτενείς, απλές ή περίπλοκες, με πολλά μυθολογικά στοιχεία και μέχρι της κατάλυσης του αρχαίου κόσμου ελογίζοντο από τις μεγάλες μάζες, ως πραγματικότητα. \'Ομως δεν έλειψαν και εκείνοι, π.χ. οι Στωϊκοί φιλόσοφοι, οι οποίοι απέρριψαν τις κοσμογονικές μυθολογίες και στήριξαν τις θεωρίες τους πάνω σε επιστημονικές βάσεις της εποχής εκείνης και προσπάθησαν να εξηγήσουν την δημιουργία και εξέλιξη του κόσμου με τους τότε γνωστούς φυσικούς νόμους. Αν και οι κοσμογονικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων δεν έλυσαν το μέγα αυτό πρόβλημα, ενέχουν όμως σπέρματα και τις επιστημονικές βάσεις όλων των συγχρόνων υποθέσεων για την εξήγηση του "πόθεν" προήλθε καί "πού" πάει το Σύμπαν.
Πέρασαν πολλοί αιώνες, έως ότου οι άνθρωποι απαλλαγούν από τις εσφαλμένες μυθολογικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις.
Το κοσμογονικό πρόβλημα τέθηκε για πρώτη φορά σε επιστημονική βάση κατά τον 17ο αιώνα. Οι πρόοδοι της φυσικής, της χημείας και άλλων επιστημών παρείχαν στους επιστήμονες όργανα και μεθόδους για να μελετήσουν μεγάλα και ευρύτερα ζητήματα, τα οποία αποτέλεσαν τα κυριώτερα αστρονομικά δεδομένα επί των οποίων μπορούσαν να εδραιωθούν οι επιστημονικές κοσμογονικές θεωρίες των νεωτάτων χρόνων, οι οποίες χωρίζονται σε δύο ομάδες: των Νεφελικών θεωριών και των Δυναμικών θεωριών. Τέλος, η κοσμογονία της Αγίας Γραφής, η οποία δεν περιέχει κανένα μυθολογικό στοιχείο φέρουσα πραγματικώς την σφραγίδα κάποιας ανώτερης έμπνευσης και μάλιστα ανταποκρίνεται προς τις νεώτερες έρευνες της επιστήμης· μας αποκαλύπτει, ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε μαζί με τον χρόνο από τον άχρονο, προσωπικό Θεό, ο οποίος υπάρχει "προ πάντων των αιώνων" και πριν απ\' όλους τους κόσμους και ότι ο κόσμος αυτός δημιουργήθηκε "εκ του μηδενός" από τον Θεό, την Πρώτη Αιτία!
Όταν κάποτε ρώτησαν τον διάσημο Γάλλο γεωλόγο Lapparan να πει, ποια είναι τα πορίσματα της νεώτερης Γεωλογίας, απάντησε: "Εάν έπρεπε να συνοψίσω σε σαράντα γραμμές τα αυθεντικώτερα πορίσματα της Γεωλογίας, θα αντέγραφα το κείμενο της Γένεσης"!

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα