Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Η θεολογία του Ιωάννη Ζηζιούλα
Πρόσωπο, εκκλησία και ελευθερία
Βιβλίο Θεολογία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Knight, Douglas H. (Knight, Douglas H.) Pannemberg, Wolfhart (Pannemberg, Wolfhart) Muhling, Marcus (Muhling, Marcus) McPartlan, Paul (McPartlan, Paul) π. Νικόλαος Λουδοβίκος () Turner, Robert (Turner, Robert) Gunton, Colin (Gunton, Colin) Farrow, Douglas (Farrow, Douglas) Collins, Paul (Collins, Paul) Brown, Alan (Brown, Alan) Μπαθρέλλος, Δημήτριος (Mpathrellos, Dimitrios) Συλλογικό έργο () Rosato, Philip (Rosato, Philip)
Μεταφραστής: Συλλογικό έργο () Βράκας, Αντώνης (Vrakas, Antonis)
Επιμελητής: Ιωάννης Γ. Πλεξίδας () Knight, Douglas H. (Knight, Douglas H.)
Εκδότης: Εκδόσεις Degiorgio
Κεντρική Διάθεση: Σταμούλη Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-98009-2-1 Εκδόσεις Degiorgio 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 336
Ο Ιωάννης Ζηζιούλας είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ο πιο σημαντικός ορθόδοξος θεολόγος του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα και καταξιωμένος υπέρμαχος του Οικουμενισμού. Με βάση τη βαθιά γνώση των πνευματικών πηγών της Εκκλησίας, ο Ζηζιούλας έχει υποστηρίξει ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας εκφράζουν μια βαθυστόχαστη θεώρηση της ελευθερίας και της κοινότητας, η οποία αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική πρόκληση απέναντι στις νεωτερικές αντιλήψεις περί προσώπου. Ο Ζηζιούλας χρησιμοποιεί το έργο των Πατέρων για να κάνει έναν σημαντικό διαχωρισμό μεταξύ του προσώπου, το οποίο ορίζεται από την κοινότητα, και του ατόμου που ορίζεται σε απομόνωση από τους άλλους και θεωρεί την κοινότητα απειλή για την ελευθερία του. Ο Ζηζιούλας υποστηρίζει ότι ο Θεός είναι η καταγωγική αρχή της ελευθερίας και της κοινότητας, και πως η Χριστιανική Εκκλησία είναι ο χώρος μέσα στον οποίον το πρόσωπο και η ελευθερία αναδύονται στην ύπαρξη.

Ο παρών τόμος προσφέρει μια κριτική αποτίμηση της θεολογίας του Ιωάννη Ζηζιούλα. Επιφανείς Αγγλικανοί, Μεταρρυθμιστές, Καθολικοί και Ορθόδοξοι διεθνείς λόγιοι, συμπεριλαμβανομένων των Colin Gunton, π. Νικολάου Λουδοβίκου, Paul McPartlan, Wolfhart Pannenberg και Philip Rosato, παρουσιάζουν δοκίμια στα οποία αναλύουν την τριαδολογία του Ζηζιούλα και τη θεολογική προσέγγιση του για την Εκκλησία ως τον χώρο όπου γίνονται πραγματικότητα η ελευθερία και η κοινωνία. Πολλά από αυτά πραγματεύονται το έργο του Ζηζιούλα "Being as Communion" καθώς και άλλα λιγότερο γνωστά έργα του, διαθέσιμα πλέον στον τόμο "Communion and Otherness". Τα κείμενα του παρόντος τόμου στο σύνολο τους αποτελούν μιαν απαράμιλλη εισαγωγή στo έργο αυτού του μεγάλου θεολόγου.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα