Το "Αφρικανικό ημερολόγιο" είναι η ιστορία μιας μικρής Αγγλίδας, της Μπέθανυ Σταμπς, που γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1924 και πέθανε κάτω από παράξενες συνθήκες στο Ναϊρόμπι της Κένυα το 1939. Η Μπέθανυ έζησε σύντομη αλλά ευτυχισμένη ζωή ανάμεσα σε περιπετειώδεις ανθρώπους και όχι λιγότερο περιπετειώδη ζώα, μερικά άγρια, κάμποσα ήμερα και λίγα εξημερωμένα. Η οικογένειά της, οι μεγάλες της αγάπες (ένα θηρίο της ζούγκλας που άκουγε -όταν άκουγε- στο όνομα Ντάρλινγκ, ένας ιθαγενής σαν σοκολάτα, ένας άνδρας που τον έλεγαν Ιερώνυμο) και οι συνήθειές της (η Μπέθανυ κοιμόταν τις πρώτες πρωινές ώρες, παρατηρούσε τα αστέρια και έτρωγε γρασίδι) δεν ήταν καθόλου συνηθισμένα. ούτε ο τόπος γύρω της ήταν συνηθισμένος· σ\' αυτό το βιβλίο η Αφρική μοιάζει μ\' ένα όνειρο και την ίδια στιγμή μ\' ένα επικίνδυνο παιχνίδι του λούνα παρκ. Μετά το θάνατό της, ο αδερφός της Ευγένιος Ρ. Σταμπς βρήκε ανάμεσα στα πράγματά της ένα ημερολόγιο με βάση το οποίο έγραψε αυτό το μυθιστόρημα. Έτσι, στο βιβλίο αυτό όλα είναι αληθινά τίποτα όμως δεν είναι βέβαιο.
Η Σώτη Τριανταφύλλου δε γράφει συχνά βιβλία "για παιδιά", επειδή πιστεύει ότι τα παιδιά είναι μεγάλοι που ψηλώνουν γρήγορα και που βιάζονται πολύ να δουν τι υπάρχει στον κόσμο. Άρα, μπορούν να διαβάζουν τα βιβλία που απευθύνονται στους "μεγάλους". Παρ\' ολ\' αυτά, έργα της "για παιδιά και νέους" είναι το "Αύριο, μια άλλη χώρα" (εκδ. Πόλις, 1997), "Η Μαριόν στ\' ασημένια νησιά και στα κόκκινα δάση" (εκδ. Πατάκη, 1999) και "Γράμμα από ένα δράκο" (εκδ. Πατάκη, 2004).
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.