Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Η εικόνα του/της επιστήμονα στην Ελλάδα 1900-1980
Εντοπισμένες ταυτότητες, ταυτότητες τόπων
Βιβλίο Φωτογραφικές συλλογές >> Επιστήμη - Ιστορία - Ελλάς >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Καράβατος, Στέργιος (Karavatos, Stergios) Λαδά, Σάσα (Lada, Sasa) Τζαβάρας, Θανάσης, 1933-2016 (Tzavaras, Thanasis) Χατζηκωνσταντίνου, Κατερίνα (Chatzikonstantinou, Katerina) Φωτακοπούλου, Όλγα (Fotakopoulou, Olga) Βόγλη, Ελπίδα Κ. (Vogli, Elpida K.) Ρεντετζή, Μαρία (Rentetzi, Maria)
Επιμελητής: Λαδά, Σάσα (Lada, Sasa)
Εκδότης: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-89064-8-8 Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ22 - 143
Η έκθεση "Η εικόνα του/της επιστήμoνα σrην Ελλάδα, 1900-1980. [Ενττοπισμένες ταυτότητες - ταυτότητες τόπων" και ο κατάλογος που την υποστηρίζει, συμπυκνώνει με πρωτότυπο και άμεσο τρόπο, και κάνει ορατές τις πολλαπλές, και μερικές φορές απροσδόκητες, επιστημονικές ωσμώσεις και ανταλλαγές που συνέβησαν στην πορεία ανάπτυξnς της έρευνας "Η συμβολή του φύλου σης θετικές και κοινωνικές επιστήμες: σύγχρονα ζητήματα έρευνας και διδασκαλίας". Η ταυτότητα της ερευνητικής ομάδας συγκροτείται στην υπόθεση της διεπιστημονικής προσέγγισης των ζητημάτων του φύλου στα "διδακτικά" και "ερευνητικά" αντικείμενα των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, όπου το φύλο γίνεται αντιληπτό ως αναφορική-αναλυτική κατηγορία και όχι ως περιγραφική έννοια. Επιλέξαμε το τεκμήριο της φωτογραφίας ως εργαλείο ανίχνευσης των μετασχηματισμών που συμβαίνουν στις [εν]τοπισμένες ταυτότητες των Ελλήνων και Ελληνίδων επιστημόνων, την ιστορική περίοδο 1900-1980.

Η έκθεση αναφέρεται στους μεταβαλλόμενους ρόλους των επιστημόνων, ο οποίος γίνεται ορατός μέσα από φωτογραφίες αντρών και γυναικών που δούλεψαν και δουλεύουν στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου, των ερευνητικών κέντρων της χώρας και των εργαστηρίων τους. Στα ογδόντα χρόνια που καλύπτει η έκθεση οι συνθήκες επιστημονικής παραγωγής και διδασκαλίας, ειδικά των φυσικών επιστημών, έχουν αλλάξει ριζικά, όπως έχει αλλάξει ριζικά και η έννοια του επιστημονικού εργαστηρίου, είτε ως χώρος πρωτοποριακής και δημιουργικής δουλειάς είτε ως χώρος μετάδοσης της ήδη αποκτημένης γνώσης. Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτυπώνουν, έμμεσα ή άμεσα, το ποιος είχε και έχει πρόσβαση στν επιστήμη όσο και τις έμφυλες ταυτότητες που ενσωματώνουν γυναίκες και άνδρες επιστήμονες τον 20ό αιώνα σmν Ελλάδα.

(από την εισαγωγή του καταλόγου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα