Η Σαπφώ γεννήθηκε στην Ερεσσό της Λέσβου. Ποτέ δεν ξέρουμε ακριβώς. Όλη η ζωή της νωρίς τυλίχθηκε στο μύθο και αποτελεί φιλολογικό πρόβλημα.
Η θέση της γυναίκας στη Λέσβο ήταν πολύ υψηλή, καμιά σχέση με την άλλη Ελλάδα. Εκεί οι γυναίκες δεν ήταν κλεισμένες στο σπίτι, μορφώνονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν, ερωτεύονταν. Πολλά πλουσιοκόριτσα, και όχι μονάχα ντόπια, μάθαιναν καλούς τρόπους, μουσική, χορό και ποίηση σε διάφορους ομίλους. Σίγουρα αυτοί είχαν και λατρευτικό χαρακτήρα: συνδέονταν με τη λατρεία της Αφροδίτης.
Εκτός από τον κύκλο κοριτσιών της Σαπφούς υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι δύο, με τη Γοργώ και την Ανδρομέδα, γυναίκες με προσωπικότητα και μόρφωση μεγάλη. Ανάμεσα στη Σαπφώ και τις φίλες μαθήτριες υπήρχε μια βαθιά εσωτερική σχέση. Η παρεξήγηση οφείλεται στην επίδραση της κωμωδίας και στην προκατάληψη, την υποκρισία και το φανατισμό μερικών χριστιανών συγγραφέων.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.