Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Ο τύπος στη Σάμο. Αναπαραστάσεις της τοπικής κοινωνίας
19ος-20ος αιώνας. Πρακτικά συνεδρίου: Σάμος 9-10 Νοεμβρίου 2001
Βιβλίο Τυπογραφία - Ιστορία >> Σάμος - Ιστορία >> Κυκλοφορεί

() Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Εισηγητής: Λάνδρος, Χρίστος () Παριανού - Τζανετή, Ανθή (Parianou - Tzaneti, Anthi) Κουτσοπανάγου, Γιούλα (Koutsopanagou, Gioula) Βουρλιώτης, Μανόλης Α. (Vourliotis, Manolis A.) Τζίχας, Κώστας (Tzichas, Kostas) Ζαΐμη, Θάλεια (Zaimi, Thaleia) Βαγγέλης Δημητριάδης () Καλατζής, Κώστας Ι., 1927-2013 () Δρούλια, Λουκία, 1931-2019 (Droulia, Loukia) Βασίλενας, Στρατής (Vasilenas, Stratis) Σέργης, Μανόλης Γ. (Sergis, Manolis G.) Κεκρίδης, Στάθης Ν. (Kekridis, Stathis N.) Σφοίνη, Αλεξάνδρα (Sfoini, Alexandra) Καββαδία - Βοϊκλή, Μαρία (Kavvadia - Voikli, Maria) Γιώργος Ι. Βοϊκλής () Νόου, Νίκος (Noou, Nikos)
Εκδότης: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Σάμου
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-87914-0-4 Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Σάμου 2003
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 292
[...] Το πλήθος των σαμιακών εφημερίδων και περιοδικών που φυλάσσονται στα ΓΑΚ και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου, η ύπαρξη αρκετών σπάνιων φύλλων εφημερίδων σε ιδιωτικές συλλογές, καθώς και η επιθυμία πολλών ερευνητών να αντλήσουν στοιχεία από τον τοπικό τύπο υπήρξαν τα βασικά κίνητρα για την οργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου. [...] Εξετάζονται οι πολιτικές τάσεις των εφημερίδων τόσο κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας όσο και μετά την ένωση της Σάμου με την Ελλάδα στη διάρκεια του μεσοπολέμου, η προσέγγιση μεγάλων αλλά και μικρών γεγονότων, οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, οι τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίζονται οι κοινωνικές παρεκκλίσεις και άλλα. Μια δεύτερη ενότητα αφορά τον τύπο, ελεύθερο και παράνομο στη διάρκεια της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου. Άλλες εισηγήσεις ερευνούν τοπικές και ιδεολογικές ιδιαιτερότητες που εκφράστηκαν έστω και διαθλασμένες μέσα από τις στήλες των εφημερίδων, ενώ άλλες ασχολήθηκαν με τη σάτιρα, το χρονογράφημα, αλλά και τις λαογραφικές πληροφορίες που εμπεριέχονται στα κατά καιρούς δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
Τα θέματα για τη μελέτη του τοπικού τύπου φυσικά δεν εξαντλούνται σ\' ένα συνέδριο. Υπήρξε μια αρχή, τέθηκαν ερωτήματα, αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός που θα οδηγήσει, πιστεύω, σε νέες έρευνες και μελέτες με βάση το υλικό που διασώζει ο τοπικός τύπος. [...]

(από τον πρόλογο: Χρίστος Λάνδρος)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα