Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η πολιτική σκέψη στην Ευρώπη του Μεσαίωνα (1250-1450)
Συντάκτης-τρια:
Antony Black Antony Black
... Περισσότερα...
Επίκεντρο
Βιβλίο Η πολιτική σκέψη στην Ευρώπη του Μεσαίωνα (1250-1450)
Συγγραφέας Antony Black
Κατηγορία Δοκίμιο - Ιστορία
Εκδότης Επίκεντρο
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσσιάς

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Με ένα αρκετά δύσκολο θέμα καταπιάνεται στο δοκίμιό του αυτό ο σημαντικός Άγγλος ακαδημαϊκός, με τα πρώτα ψήγματα πολιτικής σκέψης που υπήρξαν στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα.

Έως τότε είχαμε την παντοδυναμία της εκκλησίας και εκείνη την εποχή είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στην Ευρώπη αστικές κινήσεις είτε από εμπόρους είτε από διάφορες εργατικές ενώσεις.

Τότε παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και τα πρώτα δείγματα εθνισμού στην Ηπειρό μας. Με τις συνθήκες να αλλάζουν και με την επιρροή αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως ο Αριστοτέλης, φάνηκε αρκετά έντονη η ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Τότε άρχισε να φαίνεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη να διαχωριστούν η εκκλησία και το κράτος και να εμφανίζονται τα πρώτα ψήγματα αντιπροσωπευτικότητας. Αυτές τις αλλαγές μας περιγράφει στο βιβλίο του αυτό ο συγγραφέας μέσα από τη μελέτη διάφορων σημαντικών διανοητών της εποχής.

Η περίοδος μεταξύ 1250 -1450 (γνωστή ως ο "Ύστερος Μεσαίωνας") υπήρξε γενεσιουργός των αξιών του σύγχρονου κόσμου. Δικαιοδοσία του Κράτους, διαχωρισμός μεταξύ κοσμικής και θρησκευτικής εξουσίας, αντιπροσωπευτικότητα, λαϊκή κυριαρχία και ατομικά δικαιώματα είναι λίγες μόνο από τις ιδέες που διαμορφώθηκαν αυτήν την εποχή.

Το βιβλίο "Η πολιτική σκέψη στην Ευρώπη, 1250-1450" προσφέρει μία διαφωτιστική και επιτυχημένη εισαγωγή σε ολόκληρη τη συγκεκριμένη περίοδο, καλύπτοντας τόσο τη σκέψη διανοητών, όπως ο Ακινάτης, ο Μαρσίλιος, ο Οκαμ, ο Ουίκλιφ και ο Κούζα, όσο και τις κυρίαρχες αναφορές στην Εκκλησία και το Κράτος, στην Αυτοκρατορία και στην τοπική εξουσία, στην αστική και στην κοινοτική αυτονομία, στο θεσμό της Βασιλείας, στο "λαό", στο Κοινοβούλιο, στο Νόμο και στο θεσμό των Εμπειρογνωμόνων ("Σοφών").

Πρόκειται για μία προσθήκη στην πολύ επιτυχημένη σειρά των διδακτικών βιβλίων για το Μεσαίωνα του Πανεπιστημίου του Cambridge που αξιοποιώντας τις προηγμένες μεθόδους της ιστορίας των ιδεών, καθίσταται ιδιαίτερα χρήσιμη για τη μελέτη και της μεσαιωνικής ιστορίας και της πολιτικής διανόησης.
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα