Γράφει: Πόπη Ξοφάκη
Δευτέρα 17/2ου - 19:30 μμ - Café IANOS
Παρουσίαση του βιβλίου «Και εγένετο φως» του Στέφανου Αλεξιάδη
Το βιβλίο «Και εγένετο φως».
Ο συγγραφέας Στέφανος Αλεξιάδης.
Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
To Café IANOS.
Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ παρουσιάζουν στo Café IANOS, το βιβλίο του Στέφανου Αλεξιάδη,
«Και εγένετο φως»
Για βιβλίο μιλάει:
- Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής
Συντονίζει:
- Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος
Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπούλου ενώ διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα κάνει η HandsUp με τον διερμηνέα Γιώργο Στάθη.
Αποσπάσματα διαβάζει ο ηθοποιός Ηλίας Κογιάννος.
«Γράψε την #κριτική σου στο Bookia!»
Σχολίασε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις! (μάθε πως). Βοήθησε να αναδειχθούν τα βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν.
Δύο έφηβοι εξαφανίζονται. Ένα στοιχείο μένει πίσω: μια θήκη κινητού τηλεφώνου με έναν κίτρινο αρκούδο. Στους τοίχους βρίσκονται γραμμένες λέξεις από μια απεγνωσμένη Περσεφόνη που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει.
Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον κίτρινο αρκούδο;
Το φως και το σκοτάδι στο ίδιο νόμισμα, με διαφορετική όψη – το φως σού ψιθυρίζει «ζωή» την ίδια στιγμή που το σκοτάδι γελά, κρατώντας το χέρι σου. Κι εσύ προσπαθείς να φύγεις μακριά, μα κάτι σε κρατάει εδώ.
Είναι το φως.
Ένα βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Ένα παραμύθι που ψάχνει λέξεις για να γραφτεί όσο πιο επώδυνα μπορεί.
Κι όταν τα καταφέρνει, γεννιέται το φως.