Γράφουν οι: Julius Morel, Eva Bauer, Tama\'s Meleghy, Heinz-Jurgen Niedenzu, Max Preglau, Helmut Staubmann
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εύχρηστο σύγγραμμα σχετικά με την κοινωνιολογία.
Η ποικιλία των θεωρητικών προσεγγίσεων, τα διαφορετικά σημεία εκκίνησης τους, αλλά και η πολυπλοκότητα των σημείων σύγκλισης και απόκλισης μεταξύ τους δημιουργεί στους πρωτο-εισερχόμενους στην σπουδή της κοινωνιολογίας σύγχυση και αποπροσανατολισμό.
Τα δέκα τέσσερα κεφάλαια ξεκινούν από την γέννηση της κοινωνιολογικής σκέψης μέσα από τις προσεγγίσεις κάποιων από τους θεμελιωτές της, και ολοκληρώνονται με μια συγκριτική αποτίμησή τους.
Στα ενδιάμεσα κεφάλαια έχουν αναλυθεί:
η κοινωνιολογία της θεωρίας της συμπεριφοράς, η συμβολική αλληλόδραση, η φαινομενολογική κοινωνιολογία, η υλιστική θεωρία, ο στρουκτουραλισμός, η συστημική θεωρία, η θεωρία της σύγκρουσης, η θεωρία της διαδικασίας και του σχηματισμού, τα συστήματα αυτό-αναφοράς, η κριτική θεωρία, η φεμινιστική κοινωνιολογία, και η μετα-μοντέρνα κοινωνιολογία.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.