Αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης όπως άνθησε στην Αθήνα της εποχής του Περικλή, αλλά και σε γόνιμες περιόδους πριν και μετά από αυτόν, περιλαμβάνει το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Αίτημα 30 ετών, όνειρο της Μελίνας Μερκούρη, που ζήτησε με πάθος την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα για να στεγαστούν σε αυτό, βρήκε την ολοκλήρωσή του κάτω από τον Ιερό Βράχο. Η θέση του προνομιακή, καθώς τα Γλυπτά του Παρθενώνα μπορούν να συνομιλούν διαρκώς από την αίθουσά του με το μνημείο και όλος ο αρχαίος κόσμος να κινείται στα πόδια του. Η περιήγηση σε αυτό το μουσείο είναι σαν μια επίσκεψη στα μνημεία της Ακρόπολης. Έτσι τη θέλησαν οι δημιουργοί του, ο αρχιτέκτονας Μπερνάρ Τσουμί και ο καθηγητής αρχαιολογίας Δημήτρης Παντερμαλής, και έτσι περιγράφεται σε αυτό το λεύκωμα.
Τις φωτογραφίες των εκθεμάτων του Μουσείου πλαισιώνουν κείμενα επισκεπτών της Ακρόπολης (Α. Μαλρό, Σ. Μοράς, Λε Κορμπυζιέ, Α. Καμύ, Γ. Θεοτοκάς, Γ. Σεφέρης, Τζ. Ντε Κίρικο, Μ. Χάιντεγγερ, Γκ. Φλομπέρ, Δ. Πικιώνης), από τα βιβλία: - "Έγραψαν για την Ακρόπολη, 1850-1950", Ένωση των Φίλων της Ακροπόλεως, 2002 - "Ρενάν, Σατωμπριάν, Κινέ: επίσκεψη στην Ακρόπολη", Καστανιώτης, 1999.
Ευχαριστίες εκφράζονται προς τον καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή και τον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, για την παραχώρηση φωτογραφιών και πληροφοριών σχετικά με το Μουσείο και τα εκθέματα.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.